Bröllopstips - Del. 2

Martina Erbanová


Vad ska man ha på sig på ett bröllop 2017?


Oavsett om du är brudgum, bestman eller toastmaster kommer dina kläder på den stora dagen synas och märkas, inte bara av familj och vänner, utan även i efterhand i form av fotografier och videoklipp. För vissa kan detta vara ångestframkallande, men ta det lugnt – hjälp finns här! Nedan har vi samlat några bra tips på hur du håller klädkoden och samtidigt kan sätta din personliga prägel på din klädsel.Oavsett om det är smoking eller kostym som gäller, finns det för dig som man stora möjligheter att lägga till färg och en personlig touch till din outfit. Detta kan göras på ett eller flera sätt som följer nedan:

 
Slips eller fluga?

Slipsen är ett traditionsbundet plagg. Om du väljer att bära en slips finns tre goda tumregler du bör följa:

 

• Slipsen ska nå ner till spännet

• Slipsen ska vara 4-10 cm bred, 8 cm i bredd är standard

• Slipsknuten "Half-Windsor" passa samtliga kroppsbyggnader och är bekväm

Om du behöver ytterligare inspiration rörande slips, kan du läsa mer här.

Ett annat traditionsbundet plagg är flugan. Flugan har ur ett historiskt perspektiv i första hand använts vid finare tillställningar och bärs traditionellt sett i svart eller vitt. I dag finns det gott om möjligheter att hitta färgstarka, unika och även handgjorda flugor i trä. Om du bär en fluga i trä kommer du garanterat att göra ett gott intryck hos övriga gäster.


Välj rätt bälte

Bältet har länge varit en del av klädseln i Sverige. I dag finns bältet i var mans garderob. Det vanligaste är ett svart eller brunt bälte – och redan här är du på god väg.

 Vilka alternativ finns när det gäller bältet?

 

Det finns huvudsakligen tre typer av bälten och de gör sig bäst till rätt form av klädsel:

 

Tygbälte: Om du bär manchesterbyxor eller byxor i liknande material är ett tygbälte utmärkt. Här kan du byta ut det vanliga läderbältet mot ett bälte som finns i långt fler färger än traditionellt brunt eller svart. Tygbältet kan till exempel vara ett bälte av smalare modell eller flerfärgat. Hur färgstarkt eller detaljerat bältet ska vara beror på personlig stil och klädselns helhet.

 

Flätat bälte: En ofta förbisedd typ av bälte är det flätade bältet. Till skillnad från andra typer av bälten fungerar det flätade bältet lika bra vid festliga tillställningar som till vardags. Dock finns en sak som du bör tänka på: ett rustikt bälte bör inte kombineras med fint vävda kläder då kontrasten kan bli alltför markant.

 

Läderbälte: Ett säkert kort. Du har säker redan ett läderbälte i svart eller brunt i din garderob. Tumregeln säger att bälte och skor ska matcha, så ska du bära svarta skor bör du välja ett bälte i svart.

 

Förhoppningsvis har ovanstående tips gett dig en bättre överblick över dina klädval samt inspirerat dig att tänka utöver det vanliga – ”think outside the box”. Om du vill ha ytterligare inspiration, idéer eller goda råd kan du läsa mer om bröllopsinspiration här.BeWooden - Martina Erbanová
Martina Erbanová
Tycker du om den här artikeln?
Dela den med dina vänner!
Missa inte våra nyheter!
Genom att tillhandahålla ovanstående personuppgifter, håller jag med om att BeWooden Company s.r.o. får behandla mina personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev som innehåller nyheter och produkt- och servicerapporter från BeWooden Company s.r.o. och jag bekräftar också att jag har läst informationen om behandlingen av personlig information som görs tillgänglig för här och att jag förstår dem fullständigt. Jag är också medveten om att jag kan återkalla mitt samtycke när som helst genom att klicka på länken i nyhetsbrevet, som är märkt som "unsubscribe from the newsletter".
Kundkorg
Totalsumma 0 SEK inkl. MOMS
Gå till kundkorg