#fashionrevolution No. 1 - Armband

Jan Klimíček


En ny produkt som vi har arbetat med de senaste tio månaderna är pärlarmband. Låter det bra? Det tycker vi! Vi har valt från ett stort urval av pärlor, färger och kombinationer och resultatet är perfekt.


Från första dagen vi talade om BeWooden och armband visste vi redan hur vi ville att de skulle vara: unika och med hög kvalitet. Armbanden skulle vara moderna, med rena linjer och inte för pråliga. Designen skulle vara tidlös och det skulle säkra armbanden från att enbart vara en accessoar enbart för en säsong.

Det viktigaste steget var att välja rätt material. Det behövde vara äkta vara och följa vår filosofi att respektera naturen och skapa produkter av högsta kvalitet.

Glas, metall, sten, läder och träpärlor… Det här har varit den längsta processen hittills att skapa en ny produkt. Försiktigt och eftertänksamt och noga testande av samtliga material. Hur känns materialet kring handleden? Hur tungt kan det vara innan det blir för tungt? Hur får vi det att inte fastna i klädesplagg? Hur rör sig armbandet om du bär det en hel dag? Vi var tvungna att utforska och lösa dessa och många fler frågor. Vi skapade många prototyper innan vårt team var helt säkra på passform, utformning och så vidare.


Det sista materialet vi valde att arbeta med är ädelstenar. Här inkluderas klar kristall, masonit, onyx och ”Bull’s Eye”. Stenarna fascinerade oss, precis som träet har gjort och fortfarande gör. Både stenar och trä har hemliga berättelser dolda i mönster och utformning.  Ingen sten eller bit av trä är den andra lik, precis som våra personligheter. Ädelstenarna vi valt är av högsta kvalitet, så att armbanden ska hålla kvalitet och stråla år efter år.

Efter ett tag började vi testa olika designer, färgkombinationer, former, olika sätt att fästa och knäppa armbanden - allt med en dos av minimalism och utan att tappa fokus på detaljer i trä. Nästa steg i utformandet handlade om prototyper och att söka bästa tänkbara sätt att genomföra arbetet. I det här steget bjöd vi in modeentusiaster att komma med idéer och förslag. Det var en stor hjälp på vägen i att förstå vad som önskas i ett armband och för att göra människor glada med en annorlunda stil.

Tack vare er hjälp kunde vi komma med en slutgiltig modell och vi var redo att finslipa på de sista detaljerna. Utifrån flera olika gummin av hög kvalitet valde vi det mest uthålliga och som traditionellt används i Tjeckien. Detaljerna i trä har snidats av vår kunnige snickare som varsamt har format detaljerna, som ska vara i exakt samma storlek som övriga pärlor, till perfektion. Och så började pärlandet. Vår professionella styrka med en fallenhet för precision har trätt armbanden för hand. Timmar och åter timmar har gått till att trä armbanden. Sista steget i processen blev att placera armbanden i lådor som nu ivrigt väntar på att få träffa sina nya ägare.

Kan det vara du?
BeWooden - Jan Klimíček
Jan Klimíček
Swedish Guru
Tycker du om den här artikeln?
Dela den med dina vänner!
Missa inte våra nyheter!
Genom att tillhandahålla ovanstående personuppgifter, håller jag med om att BeWooden Company s.r.o. får behandla mina personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev som innehåller nyheter och produkt- och servicerapporter från BeWooden Company s.r.o. och jag bekräftar också att jag har läst informationen om behandlingen av personlig information som görs tillgänglig för här och att jag förstår dem fullständigt. Jag är också medveten om att jag kan återkalla mitt samtycke när som helst genom att klicka på länken i nyhetsbrevet, som är märkt som "unsubscribe from the newsletter".
Kundkorg
Totalsumma 0 SEK inkl. MOMS
Gå till kundkorg